Atelier Mark van Praagh - Javastraat 194hs  1095CP Amsterdam | 06 48758174 | markvanpraagh@gmail.com

Kunstenaar in de klas-Handschriften

GEHEIME HANDSCHRIFTEN tekenen en schrijven voor groep 5 t/ m 8

Of het nu Chinese tekens zijn, Arabische kalligrafieën, middeleeuwse handschriften of onleesbare geheimschriften, beeldend kunstenaar Mark van Praagh is zeer geïnteresseerd in oude en vreemde handschriften. Aan de Kunstacademie leerde hij kalligrafisch schrijven, later ontwikkelde hij verschillende eigen handschriften, tekens en letters. Nu,10 jaar later, maakt hij naast zijn schilderijen ‘onleesbare brieven’ en ‘tekens uit het hart’.
In dit programma demonstreert Mark van Praagh in de klas verschillende handschriften en zijn onleesbare en geheime tekens. Hij vertelt over verschillende technieken en hoe zijn ‘onleesbare brieven’ ontstaan. Hij stelt schilderijen en tekeningen in de klas tentoon.
De leerlingen zelf gaan aan de slag met gekleurde inkten en een keuze uit de bamboe-pen, kalligrafische pen, gouden pen of potlood. Ze doen een aantal oefeningen om ‘los’ te komen waarna ze een eigen ‘onleesbare brief’ maken.
Interessant om juist in deze tijd, nu door het digitale tijdperk het eigen handschrift minder aandacht krijgt, stil te staan bij het zelf schrijven en maken van eigen tekens en handschriften.