Atelier Mark van Praagh - Javastraat 194hs  1095CP Amsterdam | 06 48758174 | markvanpraagh@gmail.com

Mark van Praagh – Kunstenaar in de klas met expositie en actieve les

Mark van Praagh biedt verschillende programma’s aan – Bomen, Tulpen, Portretten, Handschriften en Sferen, Vreemde Vogels in verschillende technieken – voor alle leeftijdsgroepen van de basisschool, als school project of voor een enkele groep.
Bij elk programma worden circa tien bij het thema passende kunstwerken van Mark in de klas of school geëxposeerd. Mark neemt materiaal mee de klas in en bespreekt het thema, waarbij hij de kinderen met zijn demonstraties tekenen of schilderen inspireert en motiveert. Er wordt stil, serieus en geconcentreerd gewerkt, iedereen doet mee en leerlingen zowel als leerkracht zijn altijd verrast met hun ontdekkingen en het resultaat. In een kringgesprek worden vragen en reacties van de leerlingen met Mark besproken. 

Voorbereiding door de school: Mark stuurt vooraf een duidelijke brief met instructies ter voorbereiding op zijn komst.
Mark van Praagh is beeldend kunstenaar, schilder en graficus, heeft een groot atelier in Hilversum en woont in Amsterdam. Hij maakt schilderijen, grafiek en tekeningen met o.a. als thema’s: bomen, mensen, architectuur, brieven. Hij exposeert regelmatig zijn werk in galeries en musea en geeft daarnaast ook lessen op scholen, centra voor kunsteducatie en Hogeschool voor de Kunsten.
Het is ook mogelijk om met een klas zijn atelier en expositieruimte in Hilversum te bezoeken.